تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۰:۴۶
کد خبر : 2346

گزارش:

خبرنگار: وحید آهنگ

کارون در احاطه فاضلاب و بی تدبیری!/ مسوولان آلوده‌ترین رودخانه خوزستان را رها نکنند

کارون در احاطه فاضلاب و بی تدبیری!/ مسوولان آلوده‌ترین رودخانه خوزستان را رها نکنند
کیفیت آب رودخانه کارون در سالهای اخیر شدیدا کاهش یافته است به طوری که محققین، تخلیه فاضلاب‌های شهری، صنعتی و کشاورزی را علت اصلی آن می‌دانند.

به گزارش موج زاگرس ،   مردم کلانشهر اهواز از وضعیت آلودگی رودخانه کارون گلایه شدید دارند و معتقدند آلودگی رودخانه کارون به یک بحران تبدیل شده و جان انسان‌ها، دام‌ها و حتی کشاورزی مردم و محیط زیست را به خطر انداخته است.

امروزه آلودگی آب یک مشکل بزرگ جهانی است که به ارزیابی دقیق و تجدیدنظر در سیاست منابع آبی در همه‌ سطوح احتیاج دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد عملیات انسانی اکوسیستم آبی و تنوع زیستی رودخانه‌ی کارون را با خطر نابودی روبه‌رو کرده است و کیفیت آب رودخانه کارون در سال‌های اخیر شدیدا کاهش یافته است به طوری که محققین، تخلیه فاضلاب‌های شهری، صنعتی و کشاورزی را علت اصلی آن می‌دانند.

 رودخانه کارون یکی از بزرگترین رودخانه‌های ایران و در حقیقت شریان حیاتی استان خوزستان در کشاورزی و صنایع است، اما سالانه آلاینده‌های مختلف فیزیکی، شیمیایی و زیستی وارد این رودخانه می‌شوند. موضوعی که مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان به آن اظهار و در آبانماه سال جاری در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: رودخانه کارون، آلوده‌ترین رودخانه استان خوزستان از نظر ورود فاضلاب شهری است.

مسوولان کارون را رها کردند

فرامرزی یکی از شهروندان کلانشهر اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار  ضمن گلایه و انتقاد شدید از بی‌توجهی به وضعیت رود کارون، می‌گوید: شرکت‌ها و صنایع جانبی از جمله پالایشگاه‌ها و صنایع فلزی و شیمیایی که از آب رودخانه استفاده می‌کنند و پسماند خود را به این رودخانه می‌ریزند از عوامل اصلی آلودگی کارون محسوب می‌شوند.

او با بیان اینکه ۵۰ الی ۶۰ سال هست که ساکن اهواز است، بیان کرد: آلودگی کارون همیشه وجود داشته، چون فاضلاب‌ها بصورت کامل به رودخانه کارون سرازیر می‌شود،  تصفیه خانه‌ای هم وجود ندارد؛ و باوجود اینکه کشاورزان ناچار هستند از همین آب استفاده کنند، باز هم اجازه برنج‌کاری به کشاورزان داده نمی‌شود.

این شهروند اهوازی با بیان اینکه، مسئولان کارون را رها کردند، خطاب به مسئولان متولی گفت: همچنین نی‌زارهای کنار رودخانه باید جمع شود، چون رودخانه وسط شهر هست و مردم به پارک‌های حاشیه رودخانه مراجعه می‌کنند و چون محافظی وجود ندارد، کودکان در معرض خطرند و ایمنی لازم وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه، هیچ دستگاهی برای ساماندهی اقدام نمی‌کند، تاکید کرد: علی رغم اینکه زمانی این رودخانه محل کشتیرانی بوده، اما اکنون آب رودخانه خشک شده است.

بی توجهی مسوولان به بررسی آلودگی کارون/ خطر آلودگی کارون برای انسان و محیط زیست 

مزرعه، یکی دیگر از  شهروندان اظهار کرد: رودخانه کارون نیاز به لایروبی دارد اما کسی این کار را نمی‌کند.

وی تصریح کرد: تمام فاضلاب‌های شهر، زباله‌های بیمارستانی و سرویس‌های بهداشتی به این رودخانه سرازیر می‌شود و همین آب هم برای شرب استفاده می‌شود، این موضوع منجر به بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود.

او ادامه می‌دهد: اگر خانواده مسوولان در این شهر هستند و از این آب استفاده می‌کنند حداقل بخاطر سلامتی خودشان هم که شده، فکری به حال رودخانه کارون کنند.

مزرعه با بیان اینکه، مردم سالهاست آب شرب مصرفی خود را بصورت بشکه‌ای خریداری و تامین می‌کنند، گفت: مدتهاست مسئولان قول حل مشکل را می‌دهند ولی هیچ اقدامی اساسی نشده است.

حقی، دیگر شهروند اهوازی بیان کرد: آب رودخانه کارون قبلا سالم بود ولی الان به دلیل سرازیر شدن حجم عظیم فاضلاب‌آلوده شده و بارها مردم از مسئولان درخواست کردند به وضعیت آلودگی کارون توجه شود.

او با اشاره به اینکه، آلودگی رودخانه کارون الان جان مردم، سلامت دام و حتی کشاورزی را به خطر انداخته، اضافه کرد: معلوم نیست مسئولان چه زمانی میخواهند به قول خود عمل کنند و وعده‌ همیشگی رسیدگی به وضعیت رودخانه کارون را محقق کنند.

بحران آلودگی کارون مردم را به ستوه آورده است

دغاغله یکی دیگری از ساکنان اهواز  گفت: آلودگی آب رودخانه کارون، موضوع جدیدی نیست و از هر قسمتی نگاه کنید، هر چه فاضلاب هست به کارون سرازیر می‌شود، همه می‌بیننند و پنهان نیست؛ سال‌هاست کارون با انواع و اقسام آلودگی‌ها که بوی تعفن آن مردم را به ستوه آورده، دست و پنجه نرم می‌کند.

وی افزود: مردم خوزستان از آبی مصرف می‌کنند که عامل بسیاری از بیماری‌ها است، این بحران و این وضعیت همیشه بوده و هست ولی امیدواریم حل شود.

دغاغله خاطرنشان کرد: انتظار داریم حداقل اجازه سرازیرشدن فاضلاب به کارون، را ندهند.

فقدان سیستم تصفیه فاضلاب شهری

به گزارش موج زاگرس، نکته قابل تامل اینجاست که محمدجواد اشرفی مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان هم اظهارات مردم را تایید می‌کند و حتی بیان می‌کند: متاسفانه به دلیل فقدان سیستم تصفیه فاضلاب شهری، فاضلاب‌ها به صورت مستقیم وارد رودخانه‌ها می‌شوند.

وی ادامه داد: رودخانه کارون به دلیل اینکه بیشترین جمعیت انسانی را در حاشیه خود دارد تاثیرپذیرترین رودخانه از این نظر است و متاسفانه بیشترین حجم فاضلاب را شهر اهواز به رودخانه وارد می‌کند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان  درحالی اقدامات پنج سال گذشته در راستای کاهش ورود فاضلاب به رودخانه کارون و تصفیه خانه‌های در حال احداث را تشریح می‌کند که سال‌ها است طرح‌های مختلفی مانند طرح احیای جامع کارون، طوماری طول و دراز را با خود به یدک می‌کشد اما در عمل کاری برای آن انجام نمی‌شود.

مهم‌ترین منابع آلوده کننده کارون فاضلاب‌های شهری و زه‌آب‌ها هستند

صغری رستمی رئیس اداره پایش و آزمایشگاه‌های حفاظت اداره کل محیط زیست استان خوزستان در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری  اظهار کرد: مهمترین منابع آلوده کننده آبی در استان خوزستان و به ویژه رودخانه کارون، ورود فاضلاب‌های شهری، زه آب‌های کشاورزی و صنعتی هستند.

وی افزود: این فاضلاب‌ها در کارون سرازیر و باعث آلودگی آب رودخانه کارون می‌شود که سلامت انسان، دام و حتی بخش کشاورزی را به خطر انداخته است.

رستمی با بیان اینکه، راه کنترل این فاضلاب‌ها راه اندازی سیستم کنترل فاضلاب و احداث تصفیه خانه است  اضافه کرد: با روش‌های مدیریتی که باید توسط متولیان امر از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان‌های متولی به کار گرفته شود هم می‌توان وضعیت را کنترل و مدیریت کرد.

رئیس اداره پایش و آزمایشگاه‌های حفاظت اداره کل محیط زیست استان خوزستان اذعان کرد:  مسئول ساماندهی فاضلاب‌های شهری در کل کشور وزارت نیرو است و شرکت‌های آب و فاضلاب در مراکز استان‌ها به عنوان زیر مجموعه عهده داره این مسوولیت هستند که از سالهای گذشته تاکنون هیچ اقدام عملی و مناسب و تاثیر گذار در راستای حل مشکل فاضلاب‌ها در خوزستان و به ویژه شهر اهواز صورت نگرفته است.

 رستمی عنوان کرد: متاسفانه در راستای سیستم‌های کنترل فاضلاب، تصفیه خانه و شبکه فاضلاب پیشرفت کند است که مشکلاتی در این زمینه به وجود آورده است.

گزارش از وحید آهنگ

پایان پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.