مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان:
سهم یک میلیون هکتاری خوزستان از جنگلهای زاگرس/اعلام دلیل تکمیل نشدن پایگاههای اطفای حریق
به گزارش موج زاگرس، محمدتقی سجادی در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان گفت: استان خوزستان حدود یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس را در خود جای است، ولی یک عقب ماندگی تاریخی درخصوص حفاظت از جنگلهای حوزه زاگرس در برابر آتش در سراسر کشور مشاهده میشود.
وی به برنامه ریزیهای سازمان منابع طبیعی به روشهای مختلف به منظور مهار آتش سوزی در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: توسعه پاسگاههای اطفای حریق در محدوده حوزه جنگلهای زاگرس، استفاده از توان جوامع محلی و تشکلها در زمینه مهار آتش و همچنین استقرار بالگرد در شرایط خاص از جمله برنامهها به شمار میروند.
سجادی ادامه داد: در حقیقت در رابطه با اطفای حریق در این جنگل ها، بالگرد یک عامل کمک دهنده جهت جا به جایی نیروهای امدادی و عملیاتی باتوجه به سخت گذر بودن مسیرهای آتش سوزی محسوب میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان میگوید: براساس تفاهم نامهای که میان سازمان منابع طبیعی و وزارت دفاع برای استفاده از توان بالگردهای این وزارتخانه در هر منطقه و استان هنگام وقوع آتش سوزی وجود دارد، با اعلام نیاز و درخواست مدیر کل منابع طبیعی هر استان میتوان بالگرد در اختیار گرفت، ولی در رابطه با قرار گرفتن آن به صورت مستقل در اختیار هر سازمان و وجود آن در هر استان، به شدت عقب هستیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: تلاش میکنیم در آیندهای نزدیک این امکان فراهم شود و سازمان منابع طبیعی کشور و استانهایی از جمله خوزستان از بالگرد اختصاصی و مستقل بهرهمند شوند.
محدودیت منابع مالی، دلیل تکمیل نشدن پایگاههای اطفای حریق
وی درخصوص ساخت جایگاه بالگرد در ۴ نقطه خوزستان گفت: به دلیل محدودیت منابع مالی، مقدمههای کار با پیشرفت نسبتا خوب در ۲ نقطه با همکاری دستگاههای مختلف در بهبهان و باغملک آغاز شد، ولی نیاز به ساخت پد هلیکوپتر و فراهم کردن امکانات داریم که براساس قولهای داده شده با تامین اعتبار و بهره گیری از ظرفیتهای موازی، امیدواریم امسال این پایگاه تکمیل شوند.
سجادی با بیان اینکه در ۲ پایگاه دیگر طرح تکمیل شده و اجرای آن در دستور کار قرار دارد، افزود: تامین نشدن منابع کافی دلیل تکمیل نشدن ۴ پایگاه اطفای حریق در حوزه جنگلهای زاگرس است.
وی در رابطه با مبارزه با آفات جنگلهای زاگرس گفت: خوزستان استان پیشگام با عملکرد درخشان در زمینه مقابله با آفات در کشور در اواخر سال ۱۴۰۰ و نیمه اول امسال داشت و با اختصاص حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این امر، انجام پایش در نزدیک ۵۳۷ هزار هکتار و مقابله با آفت جوانه خوار در ۲۰ هزار هکتار و مقابله با پروانه بذرخوار سفید بلوط در ۱۰ هزار هکتار، درحال حاضر جنگلهای زاگرس شرایط خوبی دارند.
سجادی میگوید: با تجربه از اتفاقهای پارسال و برنامه ریزیهای در دستور کار، امیدواریم امسال با مشکل خاصی در جنگلهای زاگرس مواجه نشویم.
انتهای پیام/
برچسب ها :اتش سوزی ، سجادی ، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان ، منابع طبیعی ، موج زاگرس ، وزارت دفاع
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰