در سفر وزیر راه و شهرسازی به خوزستان چه گذشت؟
به گزارش موج زاگرس ؛ با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی بهره برداری و عملیات اجرایی ۲۶ پروژه سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی به ارزش ۵۹ هزار میلیارد ریال در بنادر خوزستان همزمان با هفته دولت انجام شد.
بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۶ پروژه در بنادر خوزستان
با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی بهره برداری و عملیات اجرایی ۲۶ پروژه سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی به ارزش ۵۹ هزار میلیارد ریال در بنادر خوزستان همزمان با هفته دولت انجام شد.
عملیات اجرایی بخشی از این پروژه ها که در محدوده عملیاتی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) قرار داشته با سرمایه گذاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی انجام می شود.
فاز اول پروژه احداث پایانه مکانیزه غلات شماره چهار بندر امام خمینی(ره)، گاز رسانی به مجتمع بندری امام خمینی(ره)، احداث مرکز تسهیلات دریافت زائدات کشتیها، برقرسانی به مکندههای غلات و طراحی و ساخت ۱۲۰ فروند بویه پلی اتیلن اقیانوسی از مهمترین پروژههایی هستند که با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهرهبرداری رسیدند.
عملیات اجرایی احداث مخازن نگهداری فرآوردههای نفتی، انبارهای نگهداری کالاهای صادراتی و دیوار پیرامونی بنادر امام خمینی(ره)، شادگان و سجافی نیز آغاز شد.
اتصال فیبر نوری بندر شادگان
همچنین احداث شبکه برقرسانی و اتصال فیبر نوری بندر شادگان به طول ۱۴ کیلومتر نیز همزمان با هفته دولت به بهرهبرداری رسید.
در همین ارتباط ابوطالب گرایلو مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تعداد قابل توجهی از این پروژهها در حوزه زیرساختی با هدف تسهیل تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی و همچنین پشتیبانی از زنجیره محصولات صادراتی کشور احداث شدهاند.
وی بیان کرد: هشت هزار میلیارد ریال برای احداث پروژههای عمرانی و توسعهای در بنادر تابعه استان از جمله بنادر آبادان، خرمشهر و شادگان با هدف رونق اقتصاد دریامحور و کسب و کار محلی از محل اعتبارات سازمان بنادر و دریانوردی اختصاص داده شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان عنوان کرد: مجموع سرمایهگذاری پروژههای اداره بنادر و دریانوردی خرمشهر ۲ هزار و ۵۱۳ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۱۹۰ نفر است.
وی در ادامه تصریح کرد: پروژههای آماده بهرهبرداری اداره بنادر و دریانوردی آبادان نیز در مجموع به ارزش چهار هزار و ۴۰۵ میلیارد ریال برآورد شده که ۳۶۵ فرصت شغلی ایجاد کرده است.
گرایلو اضافه کرد: همچنین احداث اسکله هزار تنی، انبار کالا، تعمیرات راه دسترسی، ساختمان آتش نشانی بندر اروندکنار و تعمیرات اساسی محوطه سازی در چویبده از جمله اهم آنها به شمار میآید.
اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر
علی عسکری مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر در جریان این افتتاح در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمشهر، اظهار کرد: به مناسبت هفته دولت و با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به صورت ویدئو کنفرانس چندین پروژه در سطح بندر خرمشهر به بهرهبرداری رسید.
وی با تاکید بر اینکه پنج پروژه مورد بهرهبرداری و افتتاح قرار گرفت، بیان کرد: پروژه ارتقاء شبکه اطفا حریق، تعمیرات اساسی دیوار پیرامونی و کانالهای بتنی، تعمیرات اساسی دربهای ورود و خروج، تعمیرات اساسی کمپرسورها، فنها و لوازم اندازه گیری پکیجهای تهویه و سایهبانهای پکیجها، تعمیرات اساسی سقف و محوطه ترمینال مسافری و تعمیرات انبار مقابله با آلودگی و نجهیران دریایی از جمله این پروژهها است.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: اعتبار بالغ این ۵ پروژه ۲۱۹ میلیارد تومان است که موجب تقویت و توسعه زیرساختهای بندر خرمشهر میشود.
وی تاکید کرد: اشتغال از دیگر اهداف ما در این پنج پروژه است که در پی آن حدود ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم به کارگیری میشوند.
تخلیه ۸۰ درصد کالای اساسی کشور از بندر امام
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۶ پروژه بندری اظهار کرد: توسعه زیرساختهای بندری کشور به ویژه در بندر امام (ره) از اولیتهای اصلی این دولت سیزدهم است.
وی در ادامه بیان کرد: امروز علاوه بر افتتاح چندین پروژه بندری، ابعاد مختلف سرمایه گذاریهای جدیدی که باید در این بندر انجام شود، مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بندر امام تا قبل از دولت سیزدهم، ظرفیت بارگیری و تخلیه ۳۵ میلیون تن کالای اساسی در سال را داشت که با سرمایهگذاری به عمل آمده در این دولت، ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر به ۴۵ میلیون تن رسیده است.
بذرپاش با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد کالای اساسی کشور از این بندر تخلیه و بارگیری میشود عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در بخش کالای اساسی وجود داشت سرعت حمل کالا به نقاط کشور بود که امروز با افتتاح انبارهای مکانیزه، ظرفیت تخلیه بار از کشتیها به نصف کاهش یافت.
وی در ادامه سخنان خود اعتبار کل پروژههایی که امروز در بندر امام خمینی(ره) افتتاح و یا کلنگزنی شد را حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: یکی از پروژههای مهمی بندر امام، انبار غلات مکانیزه به ظرفیت سه میلیون تن است که امیدوارم تا سال آینده این میزان به ۹ میلیون تن برسد.
وی با اشاره به پروژه انبارهای متصل به خطوط ریلی در بندر امام گفت: با اجرای این پروژهها، تمام ۳۸ هزار مترمربع انبار موجود در بندر امام به خطوط ریلی دسترسی پیدا میکنند.
بهره برداری از بندر کاسپین ۲ ماه آینده
بذرپاش با اشاره به برخی از معضلات تصریح کرد: یکی از مشکلات بندر امام خمینی(ره) ضایعات موجود از شناورها بود که علاوه بر هزینه نگهداشت، مشکلات زیست محیطی به همراه داشت؛ با افتتاح پروژه جدید در بندر امام بخش زیادی از این ضایعات به فرآوردههای قابل استفاده تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: بندر امام همواره با کمبود گاز مواجه بود که با سرمایه گذاری بیش از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و ۱۵ کیلومتر لوله کشی گاز، بخش زیادی از نیازهای بندر رفع می شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بندر امام یکی از شاهراههای اصلی کریدوری کشور در هدف گذاری شمال به جنوب غرب کشور است و کالاهای اساسی از این بندر به سایر نقاط کشور منتقل می شود.
وی اظهار کرد: همچنین طی ۲ ماه آینده بندر کاسپین نیز به بهره برداری خواهد رسید که از این طریق، خطوط ریلی از رشت به کاسپین (دریا به دریا) وصل میشود.
بذرپاش با بیان اینکه تکمیل زنجیره ریلی و جاده ای کشور در دستور کار است تاکید کرد: باید در چند استان سرمایه گذاری بیشتری انجام دهیم تا کالای اساسی به راحتی و در کوتاه ترین زمان از بندر امام به سایر نقاط کشور حمل شود.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: ما در کنار زیرساختهای بندری که روز به روز در حال توسعه است، آماده واگذاری بخش زیادی از بنادر هستیم و در کنار آن شبکه چند وجهی ریلی و جادهای را تکمیل خواهیم کرد.
افزایش تخلیه و بارگیری در بندر امام
همچنین همزمان با هفته دولت نشست مهرداد بذرپاش با مسوولان بندر امام خمینی(ره) امروز در محل این بندر برگزار شد.
در این نشست وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بنادر در اقتصاد دریامحور و رونق تجارت خارجی کشور نقش تعیین کنندهای دارند اظهار کرد: این وزارتخانه از حضور بخش خصوصی برای مشارکت و سرمایهگذاری در توسعه بنادر استقبال میکند.
وی در ادامه بیان کرد: امیدوارم سال بعد با تلاشهای شبانهروزی، دستاوردهای بهتری نسبت به امسال داشته و خدمات بیشتری به مردم ارائه دهیم و از تجربیات امسال درس بگیریم.
بذرپاش در ادامه ضمن تشکر از مدیران بنادر استان خوزستان عنوان کرد: خوشبختانه جهتگیری در بنادر کشور به ویژه استان خوزستان به خوبی انجام شده اما کافی نیست لذا مجموع بنادر کشور باید خدمات فناورانه و نوآورانهای داشته باشند و در این خصوص هدف گذاری کنند تا باعث رونق سرمایهگذاری در منطقه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اگر چه ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر امام در ۲ سال اخیر ۱۰ میلیون تن افزایش یافته اما کافی نیست و باید افزایش یابد.
وزیر راه و شهرسازی به ارائه خدمات جذابتر برای سرمایه گذاران در بنادر اشاره کرد و افزود: به واسطه پروژه ایران راه تکمیل کریدورهای شمال به جنوب کشور در دستور کار بوده همچنین اتصال خط ریلی به بنادر جنوبی کشور بسیار حائز اهمیت است.
وی در تکمیل سخنان خود تصریح کرد: بندر امام نقش راهبردی در کشور داشته و حدود ۸۰ درصد کالای اساسی کشور از این طریق وارد میشود.
اجرای اقتصاد دریامحور در ۲۷ شهر ساحلی
بذرپاش افزود: مکانیزه کردن ظرفیت تخلیه و بارگیری در بندر امام خمینی(ره) اتفاق خوشایندی است و باید در این مسیر گام برداشت زیرا زمان حمل کالا بسیار کاهش مییابد.
وی اضافه کرد: از آنجا که سرمایه گذاریهای بندری بسیار جذاب هستند باید کارها به بخش خصوصی واگذار شود لذا هر نهاد عمومی و خصوصی که تمایل به سرمایه گذاری داشته باشد بخشی از بندر را واگذار میکنیم. با این کار کیفیت خدمات بالاتر رفته و هزینه تمام شده کاهش مییابد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۲۷ شهر ساحلی به ویژه در نوار جنوبی کشور با رویکرد اقتصاد دریا محور در دستور کار قرار گرفته است گفت: طرحهای مولد کشاورزی، مجتمع پتروشیمی و راهاندازی اسکله در این شهرها لحاظ شده است.
بذرپاش با بیان اینکه نوسازی بنادر و توسعه زیرساختهای حمل و نقل بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: اگر در اقتصاد دریا از شرکتهای دانش بنیان و فعالان این حوزه استفاده شود قطعا بنادر ما عملکرد بهتری خواهند داشت.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال و سرمایه گذاری اتفاق خوبی در پروژههای بندری رقم خورده که باید اطلاعرسانی شود تا مردم در جریان امور قرار گرفته و امیدوارتر شوند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: صنایع استان میتوانند زمینهای بلااستفاده خود را تغییر کاربری داده و برای مسکن کارکنان استفاده کنند. در همین راستا امروز عملیات اجرایی ساخت مسکن در سه واحد صنعتی گروه ملی،پتروشیمی امیرکبیر و فولاد اکسین آغاز میشود.
بذرپاش در خصوص پروژه کنارگذر ماهشهر نیز عنوان کرد: با اعتباری که تزریق خواهد شد تا پایان سال بخشی از این پروژه افتتاح میشود. این پروژه در راستای تکمیل کریدور ساحلی جنوب کشور است که یکی از نیازهای اقتصاد دریا است.
انعقاد تفاهمنامه برای ساخت پایانه غلات و مواد معدنی
همچنین تفاهمنامه سرمایه گذاری و بهره برداری از پایانه غلات شماره یک و مواد معدنی به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در بندر امام خمینی(ره) با حضور وزیر راه و شهرسازی امروز منعقد شد.
پس از افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژههای بندر امام خمینی(ره) جلسه انعقاد تفاهم نامه پروژه های سرمایه گذاری این بندر با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار خوزستان و مدیرعامل بنادر و دریانوردی کشور در سالن جلسات اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان برگزار شد.
در این جلسه تفاهمنامه سرمایهگذاری و بهرهبرداری از پایانه شماره یک غلات بندر امام خمینی(ره) به ارزش ریالی ۱۲ هزار میلیارد ریال با پیشبینی اشتغالزایی ۱۵۰ نفری بین اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان و شرکت کشت و صنعت اکسون به امضا رسید.
همچنین تفاهمنامه سرمایهگذاری و بهرهبرداری از پایانه مواد معدنی بندر امام خمینی(ره) به ارزش ریالی هشت هزار میلیارد ریال و پیشبینی اشتغالزایی ۲۰۰ نفر بین اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان و شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی، انجام شد.
همزمان با سفر مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به استان خوزستان، همزمان با هفته دولت نخستین پروژه تامین مسکن کارکنان پتروشیمی امیرکبیر با حضور ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن کشور در ماهشهر کلنگزنی شد.
واگذاری زمین در قالب انفرادی و گروهی
در این آیین مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن کشور از آغاز عملیات اجرایی اولین پروژه تامین مسکن کارکنان پتروشیمی امیرکبیر در ماهشهر خبر داد.
ارسلان مالکی بیان کرد: میزان ثبت نام متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن نشان از عقبماندگی در بخش مسکن بوده که باید برنامهریزی لازم را در این خصوص انجام دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: اگر تامین زمین با روند درست و استانداردی پیش میرفت الان با کمبود زمین برای طرحهای مسکن مواجه نبودیم. بر اساس قانون جهش مسکن، مهیا کردن بستر ساخت چهار میلیون مسکن به دولت تکلیف شده است.
وی با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن به همه جامعه هدف فاقد مسکن توجه شده است افزود: در طرح نهضت ملی مسکن برای افرادی که فاقد زمین هستند واگذاری در قالب انفرادی و گروهی صورت میگیرد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن خاطرنشان کرد: واگذاری در قالب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بازسازی سکونتگاههای درون بافت فرسوده، ارائه تسهیلات به مالکین زمین از جمله روشهای پیش بینی شده در قانون جهش مسکن است.
ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارکنان صنایع
وی یکی از روشهای طرح نهضت ملی مسکن را تامین مسکن برای کارکنان و کارگران صنایع دانست و گفت: تاکنون برای ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب تفاهمنامه با واحدهای صنعتی کشور زمین تامین شده است.
مالکی در ادامه اضافه کرد: در طراحی و تامین مسکن کارگران صنایع همه استانداردهای زیست محیطی و شهرسازی، توجیههای اقتصادی و مسائل فرهنگی، اجتماعی لحاظ شده و به این شکل نیست که سکونتگاهها در کنار صنایع و در مناطق آلوده طراحی شوند بلکه با استفاده از فناوریهای نوین ساخت خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: جانمایی و طراحی پروژه صنعت شهر ماهشهر در زمینی به وسعت ۶۰۰ هکتار برمبنای محیطی همراه با آرامش و معنویت برای ساکنان خواهد بود. با توجه به اینکه خود مجموعههای صنعتی مدیریت پروژهها را برعهده دارند، به تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن کمک می کنند.
مالکی در پایان اظهار کرد: طرح تامین مسکن کارکنان و کارگران پتروشیمی امیرکبیر با سرعت و براساس زمانبندی تعیین شده اجرا و واحدها به متقاضیان تحویل داده میشود.
پایان پیام/فارس
برچسب ها :موج زاگرس ، هرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰